Dementie en onbegrepen gedrag door Geriant

Geriant

Omschrijving

Bij veel mensen met dementie komen veranderingen in het gedrag voor. Van boosheid, agressie, onrust en achterdocht tot in zichzelf gekeerd zijn en apathie. Natuurlijk weten we allemaal dat het moeilijke gedrag niet persoonlijk tegen je gericht is, maar hoe ga je er mee om en hoe kun je meer grip krijgen op dit onbegrepen gedrag? In de themabijeenkomst Dementie en onbegrepen gedrag wordt ingegaan op verschillende vormen van veranderend gedrag bij dementie. Aandacht gaat uit naar herkennen en voorkomen. Vaak wordt in eerste instantie aan medicatie gedacht om het ingewikkelde gedrag te beïnvloeden, maar goede analyse van het gedrag en passende omgang heeft vaak een beter effect.

Locatie & Datum

  • open

Doelstelling

In de themabijeenkomst kom je meer te weten over de achtergrond van gedragsveranderingen en leer je hoe je hiermee om kunt gaan.

Criteria

Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg voor mensen met dementie, van verzorgenden tot activiteitenbegeleiders en van praktijkondersteuners tot de thuiszorg. Ook is de cursus gericht op medewerkers van gemeenten zoals WMO-consulenten, baliemedewerkers en leden van de sociale wijkteams. En ook medewerkers en vrijwilligers van (sport)clubs, winkels, wijkcentra en andere beroepsgroepen die te maken hebben met mensen met dementie kunnen bij deze cursus terecht.

Praktische informatie

  • Datum 13 mei 2020, van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
  • Locatie: Geriant NKN, Titanialaan 15 a, 1702 AZ , heerhugowaard
  • Kosten: €39,50 per persoon